Efterskolens dagligdag

En skole med fritid under samme tag.

Morgengåturen starter dagen for alle elever. Hver dag skal du gå den samme lille runde på ca. 1 km. i den smukke skov Husby Klitplantage, som er skolens nabo.
Efter gåturen er der morgenmad og 20 min. læsetid i klasserne.

Timerne starter kl. 8.15. Der er formiddagskaffe kl. 9.45, varm middagsmad kl. 11.35 og kl. 14.30 eftermiddagsforfriskning. Aftensmaden serveres kl. 18.00, og der er aftensforfriskning kl. 20.45. Alle måltider foregår fælles i vores hyggelige spisesal.

Efter middagsmaden kl. 12 er der en lidt længere gåtur i skoven. Det er dejligt at få klaret hjernen midt på skoledagen og en god anledning til at få snakket med dine venner eller få en stille stund for dig selv. Nogle løber turen som er på ca. 3 kilometer.

Mellem kl. 18.30 og 19.00 er der rengøring af det område, man har fået tildelt.
Kl. 19.00-19.45 er der stilletime, hvor skal alle være på deres værelse. Vagtlæreren kommer rundt på alle værelser i dette tidsrum og tjekker rengøring. Der er også tid til let lektiehjælp og snak, hvis nogen har brug for det.

Kl. 19.45-22.00 har man fri til aftenaktiviteter. Nogle bruger aftenen i hallen, andre gamer, nogle ser film, nogle syer, er i krea og tegner/maler. Der er tid til hestene de lyse sommeraftner, fodbold eller beachvollley på banerne og gå- og cykelture i naturen.

Kl. 21.30 mødes vi i foredragssalen, hvor vi runder dagen af i fællesskab og siger godnat til hinanden.
Kl. 22.00 skal man være på sit værelse.
Kl. 22.30 skal man ligge i sin seng, og lyset skal være slukket.

Læs også, hvorfor vi er en efterskole med kunst og kreativitet, gaming, jagt og islænderheste, og hvordan vi bruger vores skønne natur i Vestjylland.

Hems på Husby Efterskole

Spisesal på Husby Efterskole