Bo i et hus med 10 andre piger og drenge

Bo på 2- eller 3-mandsværelse

Bliv en del af fællesskabet

Sådan bor vi

Bo i et hus med både piger og drenge. Vi tilbyder en moderne boform, hvor eleverne bor i huse med plads til 11 piger og drenge i alt. Man bor 2 eller 3 elever på værelserne.

På Husby Efterskole mener vi frihed under ansvar en vigtigt, man må således gerne besøge hinanden på værelserne, dog må man ikke besøge hinandens hems, se mere herom i reglerne.

At tage del i fællesskabet er også at tage sin del af ansvaret.

Hvert hus har sin egen "huslærer", der i samarbejde med eleverne skal sikre at samarbejdet i huset fungerer godt.

Vi forventer, at man som elev er indstillet på at tage del i ansvaret for at huset fungerer godt. Man må tage hensyn til hinanden og tænke på, hvordan man bidrager positivt til at huset er en hjem alle er glade for at være i. Hver uge holdes der et "husmøde", hvor ens huslærer deltager, det er et godt rum, hvor man kan vende stort og småt med hinanden.

En del af ansvaret handler også om, at der er rent i husene. Det er eleverne selv der varetager rengøring af egne værelser og husenes fællesarealer. Dette fordeles mellem værelserne, alle har således en rengøringsopgave og man skal gøre rent på sit område hver dag. Det er en opgave, som tager maks ½ time og foregår efter aftensmaden.

"Store flyttedag"

Vi afholder "store flyttedag" to gange i løbet af skoleåret, hvor alle får en ny værelseskammerat, dette er i oktober og marts.

"Store flyttedag" er en højtidelig dag, som vi gør noget ud af - igen med fokus på fællesskabet og trivsel for alle.

Kontaktlærer

I starten af året får hver elev en kontaktlærer, man har den samme kontaktlærer hele skoleåret.

Kontaktlæreren hjælper eleverne med at løse eventuelle problemer, i samarbejde med de øvrige lærere og hjemmet.

Kontaktlæreren varetager ligeledes den primære kontakt med forældrene til sine kontakt-elever.

På Husby Efterskole er der plads til 72 elever.

Vi udbyder 9. og 10. klasse.

Læs mere om de 3 udlandsrejser og vores 5 spændende profilfag: Jagt, ArtXpress, Islænderheste og Digital.