Hvad skal jeg have med på efterskole?

At starte på efterskole er en stor forandring i ens hverdag, og hvad er det lige der skal pakkes i tasken og hvad kan man lade blive hjemme?

Her kommer der lidt generelle råd om hvad du skal have med på efterskole, og hvad der kan blive nødvendigt for dig som elev her på Husby Efterskole.

Inden skolestart får du tilsendt en liste  med, hvad du skal have med som elev på Husby Efterskole.

I ugerne op til afrejse begynder man at tænke: "Hvad skal jeg have med på efterskole?" - Det kan måske være svært at overskue hvad man kan undvære fra sit værelse - ikke noget tænker du måske:-)

At komme på efterskole er jo lidt ligesom at flytte hjemmefra - så overvej hvad du bruger tit.

På Husby efterskole skal du dele værelse med en anden. Du får dit eget klædeskab, pengeskab og din egen seng selvfølgelig :-).

På værelset er der nok ikke så meget plads som du har været vant  til hjemmefra, så det kan være godt at begrænse sig.

Det vigtigste er at du har tøj, overtøj, håndklæder og sengetøj med. Du skal også medbringe din egen dyne og en rullemadras.

Det er hyggeligt, hvis man har nogle plakater og fotos med til at hænge op, så værelset får et mere personligt præg. Tag gerne noget lærertyggegummi med til at hænge ting op med. På hvert værelse er der en opslagstavle.

Du kommer på 3 rejser:

I forbindelse med vores 3 rejser får du brug for pas og det blå sygesikringskort. Så det er en god ide lige at tjekke at du har disse ting og at de er gyldige.

Særligt for profilfagene, digital, islænderheste, artXpress og jagt.

Som elev på Husby er du tilmeldt et af de 4 profilfag. Du skal have de ting med som du skal bruge når du har dit fag, læs evt mere på det enkelte fags side.

Hvis man er på digital har man sin egen computer med, mange har en stationær med som blive stillet op i gamerområdet, er man på islænderheste faget, må man gerne have sin egen islænderhest med, man kan også låne en. På artXpress er der ikke noget krav om at du har noget med, men du må gerne have blyanter, tuscher, papir, lærreder med som du godt kan lide at bruge. Er du jagt elev kommer du til at være en del udenfor, så tøj der kan klare lidt af hvert er en god idé.

I er 11 som deler et køkken:

På Husby Efterskole er du på fuld kost. Alligevel har hvert af de 7 elevhuse deres eget køkken, hvor man kan lave mad til sig selv og vennerne hvis man har lyst. Det ses tit at der bages en kage og laves pizzaer.

I jeres fælles køkken er der de mest basale ting. Du vil finde service, gryder mm. Der er også et køleskab i skal deles om. Så har man lidt mad med er der plads til det i køkkenet. Vil man gerne have en toaster eller ligenende med må man også godt det. Dog vil vi ikke have elektriske køkkenapparater på værelserne, dvs toaster, kaffemaskine, microovn osv skal bo i  køkkenet.

Inden skolestart vil du som elev modtage en mere præcis pakkeliste, der kan hjælpe til at få det hele med på efterskolen.

Vi glæder os til at lære dig at kende.

Læs mere om vores 4 profilfag, islænderheste, digital, artXpress og jagt

Hvad skal jeg have med på efterskole

Hvad skal jeg have med på efterskole - gåtur

hvad skal jeg have med på efterskole - mad