Kreativ efterskole

ArtXpress er profilfaget for dig som kan lide at arbejde kreativt.

Mange af vores artXpress elever har én eller flere ting indenfor den kreative verden, som de særligt holder af at beskæftige sig med, og mange artXpress elever arbejder i forvejen en del med f.eks. tegning og nyder at komme i et miljø, hvor der er andre ligesindede.

Vær kreativ på Husby efterskole

På artXpress betyder ikke noget hvilke materialer og stilarter du kender til og interesserer dig for i forvejen, det er heller ikke et krav eller forudsætning, at du kan en masse allerede, men det er vigtigt, at du har lyst til at være her.

Bliv en del af et kreativt miljø.

På artXpress kommer du til at arbejde med mange forskellige ting i løbet af skoleåret. Du bliver en del af et kreativt værksted, som du kan benytte dig af, også i din fritid på efterskolen.

Du får mulighed for at eksperimentere med, og lærer at bruge forskellige materialer.

Du får redskaberne så du kan:

UDTRYKKE det, som er betydningsfuldt for dig.

Udvikle din egen stil.

Udfolde dig alene eller sammen med andre i kunstværkstedet.

Bliv undervist af en professionel billedkunstner

Undervisningen består af en blanding af, at man arbejder med sine egne projekter og fælles efter oplæg. Du vil også opleve mere målrettet færdighedstræning.

Vi  besøger områdets kunstnere og går på udstillinger, samt ser på kunst på vores storbyrejse.

Lær at tegne, male og fotografere.

Som elev på ArtXpress kommer du  i løbet af året igennem flere forskellige forløb:

Foto: lys, portræt, landskab, komposition. (Som valgfag ved siden af kan du lære om billedredigering)

Maleri: Farvelære, maleteknikker i Akryl og Akvarel.

• Tegning.  Lær at tegne så det ligner og leg med tegneserie genrens teknikker. Vi arbejder målrettet med tegneøvelser gennem bundne og mere frie opgaver, du får dine egne blyanter og en skitsebog, hvori du vil få små opgaver for.

•Animation. Vi deltager i animationsfestivallen animok, som er en konkurrence for skoler. Se mere om dette på deres hjemmeside www.animatedlearning.dk. Der kommer hele tiden nye animationsprogrammer, men vi har arbejdet i film- X og i år bruger vi en I-pad app som hedder Stopmotion Med animation kan du give dine tegninger liv og det er sjovt og lærerigt at arbejde sammen med vennerne om den kreative proces.

Skulptur. Arbejd med form i blandt andet ler. Skolen råder over en keramikovn så man kan få sine ting brændt.

Projekter: Vi arbejder gennem året med forskellige projekter. I år laver vi billeder til Jeppe Åkjærs 150 års dag, som skal være med til at danne rammen om et arrangement i Kulturhuset i Vemb. Tidligere har vi lavet plakater og lygter til Ringkøbing Kunstforening. Vi har også deltaget i kunsten i bevægelse, hvor vi har skabt skulpturer ud af pil. Det er lærerigt at skabe værker som har et formål. Hvert år maler vi fuglehuse til byg1by.

Du vil opleve at du bliver dygtigere til at arbejde kreativt

Husk, du er velkommen på artXpress uanset om du allerede kan en del, eller om du er helt uprøvet og bare har lyst til at prøve kræfter med den kreative verden.

På artXpress får du mulighed for at lave en portefolie til optagelse på bgk eller lignende.

Artxpress eleverne laver ligeledes deres egen udstilling i slutningen  af skoleåret.

Læs mere om vores 3 udlandsrejser og hvordan du bruger din fritid mens du er elev hos os.

Se flere billeder fra artXpress her.

Hanne Arberg

Underviser på artXpress på Husby Efterskole.

Hanne er uddannet billedkunstner fra Århus Kunstakademi.  Hun har derudover læst 1 års kunsthistorie på Århus Universitet og så er hun også læreruddannet.

Hanne  har deltaget på mange censurerede udstillinger og har sit eget galleri i Staby.

I kan se lidt om hvad Hanne selv laver på hannearberg.dk.

eller følge hende på hendes facebook side

Hanne har været lærer på Husby Efterskole i 5 år.

Jon:

Det var hyggeligt at have art om vinteren, og sidde indenfor med var cacao og se outdoorklassen komme gående udenfor og skulle ud og campe i sneen.

Generelt har det været spændende og lærerigt, og jeg har helt klart ikke fortrudt det.

Sara:

"Jeg har en vis frihed rent kreativt her på artXpress som jeg ikke har derhjemme og det er dejligt at kunne arbejde kreativt uden at blive afbrudt"

Nikita:

"Jeg er blevet mere kreativ af at gå her på artXpress"

Foto på Husby Efterskole

Kreativt værksted på Husby Efterskole