Kreativ efterskole

På ArtXpress tror vi på, at kreative udfoldelser kan gøre dig klogere på dig selv og din omverden. Vi tror på at alle kan udfolde og udtrykke sig gennem billeder, form eller film. 

ArtXpress er profilfaget for dig som elsker at arbejde kreativt ligesom vi gør.

Mange af vores artXpress elever har én eller flere ting indenfor den kreative verden, som de særligt holder af at beskæftige sig med.

Mange artXpress elever arbejder i forvejen en del med f.eks. tegning og nyder at gå på en efterskole, hvor de lærer andre at kende, som har de samme interesser.

På artXpress er der også plads til at være nybegynder, bare du har lyst til at være kreativ, og prøve nye ting. 

Tilmeld dig Husby Efterskole

Vær kreativ på Husby efterskole

På artXpress betyder det ikke noget hvilke materialer og stilarter du kender til og interesserer dig for i forvejen, det er heller ikke et krav eller forudsætning, at du kan en masse allerede, men det er vigtigt, at du har lyst til at være her og arbejde kreativt sammen med os.

Bliv en del af et kreativt miljø.

På artXpress kommer du til at arbejde med mange forskellige ting i løbet af skoleåret. Du bliver en del af et kreativt værksted, som du kan benytte dig af, også i din fritid på efterskolen.

Du får 2 gange 1½ times undervisning om ugen, og kan supplere dette med et ekstra 1½-times modul. Dvs du kan nå op på 5 timers undervisning hver uge.

Du får mulighed for at eksperimentere med, og lærer at bruge forskellige materialer.

Du får redskaberne så du kan:

UDTRYKKE det, som er betydningsfuldt for dig.

Udvikle din egen stil.

Udfolde dig alene eller sammen med andre i kunstværkstedet.

Du bliver undervist af en professionel billedkunstner

Undervisningen består af en blanding af, at man arbejder med sine egne projekter og fælles efter oplæg. Du vil også opleve mere målrettet færdighedstræning.

Vi  besøger områdets kunstnere og går på udstillinger, samt ser på kunst på vores storbyrejse.

Lær at tegne, male og fotografere.

Som elev på artXpress kommer du  i løbet af året igennem flere forskellige forløb:

• Tegning. Øv dig i at tegne så det ligner og leg med tegneseriegenrens teknikker. Vi arbejder målrettet med tegneøvelser gennem bundne og mere frie opgaver, du får dine egne blyanter og en skitsebog, hvori du vil få små opgaver for.

Maleri: Farvelære, maleteknikker i  akryl og Akvarel. 

•Animation. Vi deltager i animationsfestivallen animok, som artXpress - holdet vandt i 17. Se mere om dette på deres hjemmeside www.animatedlearning.dk. Der kommer hele tiden nye animationsprogrammer, vi bruger en I-pad app som hedder "stopmotion". Med animation kan du give dine tegninger liv og det er sjovt og lærerigt at arbejde sammen med vennerne om den kreative proces. 

Skulptur. Arbejd med form i blandt andet ler. Skolen råder over en keramikovn så man kan få sine ting brændt. 

Projekter: Vi arbejder gennem året med forskellige projekter i samarbejde med andre institutioner. Det er udfordrende og lærerigt på en anden måde at arbejde med værker som skal "ud i verden".  I år skal vi arbejde med fugle og frihed og et portræt porløb med Frida Kahlo som afsæt. Sidste år lavede vi billeder til Jeppe Åkjærs 150 års dag. Tidligere har vi lavet plakater og lygter til Ringkøbing Kunstforening. Vi har også deltaget i kunsten i bevægelse, hvor vi har skabt skulpturer ud af pil. Det er lærerigt at skabe værker som har et formål. Hvert år maler vi derfor også fuglehuse til byg1by projektet.

Foto: lys, portræt, landskab, komposition. (Som valgfag ved siden af kan du lære om billedredigering)

 

 Du vil opleve at du bliver dygtigere til at arbejde kreativt

Husk, du er velkommen på artXpress uanset om du allerede kan en del, eller om du er helt uprøvet og bare har lyst til at prøve kræfter med den kreative verden.

På artXpress får du mulighed for at lave en portefolie til optagelse på bgk eller lignende.

Artxpress eleverne laver ligeledes deres egen udstilling i slutningen  af skoleåret.

Læs mere om vores 3 udlandsrejser og hvordan du bruger din fritid mens du er elev hos os.

Se flere billeder fra artXpress her.

Hanne Arberg

Underviser på artXpress på Husby Efterskole.

Hanne er uddannet billedkunstner fra Århus Kunstakademi.  Hun har derudover læst 1 års kunsthistorie på Århus Universitet og så er hun også læreruddannet. 

Hanne  har deltaget på mange censurerede udstillinger og har sit eget galleri i Staby.

I kan se lidt om hvad Hanne selv laver på hannearberg.dk.

eller følge hende på hendes facebook side 

Hanne har været lærer på Husby Efterskole i 5 år.

Caroline 

Jeg kan godt lide at vi på artXpress arbejder i forskellige temaer ad gangen, og at vi hen ad vejen lærer nogle teknikker, fordi så er det fælles samtidig med det er frit.

Sofie 

Jeg synes det er hyggeligt og positivt at male. ArtXpress er bedre end billedkunst i folkeskolen, fordi det er mere frivilligt, hvad man vil lave og man har sine egne små projekter. Man kan fordybe sig og det er fedt at være sammen med andre folk, der er gode til at tegne.

Se flere billeder af artXpress på Husby Efterskole her.