Malekursus på efterskolen.

 Vi arbejder i årets løb en hel del med akvarel- og akrylmaleri. 

Der er masser af plads at arbejde på i vores artlokale og tid til fordybelse. 

Lær at male som en del af artXpress profilfaget. 

Det er både dine egne mindre ting, men vi arbejder også hvert år på nogle større billeder, som bliver en del af skolens udsmykning. Disse billeder er man gerne flere elever om at skabe, og det er sjovt at prøve at komme godt op i størrelse.

Akvarelmaleri:

"Alle kan lære at male"

Akvarel er godt til maleri af landskaber, natur og arkitektur. Akvarel er en del af det, du lærer på artXpress profilfaget.

Lidt om akvarellen:

Akvarelfarver er lavet af bindemiddel og pigment, jo dyrere farverne er, jo bedre er pigmentet, og jo klarer og flottere står farverne i akvarelmaleriet. Vi bruger de såkaldte Sct Petersborg farver, der har et højt pigmentindhold, og hvis bindemiddel blandt andet er honning (det betyder dog ikke, at de er spiselige). 

Akvarelmaleri skal males med en god pensel, jo bedre pensel jo bedre resultat. Vi bruger pensler af kunststof, de kaldes guldmår - men har ikke noget med en rigtig mår at gøre. Det er en god ide at male med en tyk pensel, som suger meget vand og farve.

Akvarelmaleri skal males på noget rigtig godt akvarelpapir. Det skal gerne være på 300 gram/m2 . Man kan male på papir af bomuld, dette er lidt dyrere, men giver et fantastisk resultat.

Vi plejer at købe materialer hos Aart de Vos i Århus, de har en god og velassorteret hjemmeside.

 

Akrylmaleri:

Vi arbejder med akrylmaleri i årets løb på artXpress profilfaget.

Skolen stiller maling og andre materialer til rådighed, men vil du gerne male med noget helt specielt, er du velkommen til at medbringe dit eget.

Akrylmaling findes i mange forskellige kvaliteter. på Husby Efterskole anvender vi en god akrylmaling, som indkøbes hos Bogø Design i Århus, du kan se et link til deres hjemmeside her.

Akrylmaling kan fortyndes i vand, så den bliver helt tynd og laserende, men man kan også bruge forskellige malemidler som ex gør akrylen mere tykflydende, så man kan lave 3 diemensionelle former på sit billede.

Akrylfarverne kan blandes med hinanden og for at få mest muligt ud af farverne, er det godt at lære farvelære. 

Akrylmaling kan males på med pensler, men vi bruger også nogle gange ruller, svampe, klude eller fingerne.

Akrylmaling kan males på mange forskellige overflader. Lærreder giver en blød bund, og lærreder gør, at det færdige resultat ser flot ud. Vi bruger også masonit og træ, som giver en hård effekt, man kan ridse og snitte i træet med knive eller linoleumsknive, som ligner grafik og tegning.

 ArtXpress:

På artXpress kommer vi igennem mange forskellige discipliner i årets løb, du får undervisning af en kompetent lærer og mange nye venner med samme interesse som dig selv.

 Læs mere om Art-Xpress profilen og vores 3 udlandsrejser.

 

malekursus på Husby Efterskole

malekursus husby efterskole

malekursus på Husby efterskole

Tilmelding
Kontakt os
Book et besøg