Efterskole med heste

Leder du efter en efterskole med islandske heste? Så er Husby Efterskole det helt rette valg!

Det gode samarbejde mellem hest og rytter gør det sjovt at ride - og dét er målet på vores hestelinje!

Husby Efterskole - en efterskole med islandske heste

Islænderhesteprofilen:

Tag din egen islandske hest med på efterskole eller rid på en af skolens islandske heste.
Lige udenfor døren har vi Husby Klitplantage, hvor der er anlagt ridestier med direkte adgang til Vesterhavet. Vi har en mindre ovalbane/ridebane belagt med muslingeskaller.

Hvad arbejder vi med:

• Niveau undervisning i grundridning , gangartsridning, springning og ridning i naturen
• Pasning og håndtering af hestene.
• Teori omkring hestens adfærd og velfærd
• Arbejde fra jorden, bl.a. longering og agility
• Skov og strandture.
• Film/ekskursion

Strigling af heste på Husby Efterskole

Hvem henvender islænderhesteprofilen sig til:

Elever som har stor lyst til at ride islandske heste, og som gerne vil bruge mange timer på hesteryg i efterskolehverdagen.

Man skal germe medbringe sin egen islandsk hest, hvis man har mulighed for det.

Har man ikke adgang til at medbringe egen hest, ejer skolen 5 islandske heste, som profileleverne kan ride på som var det deres egen, men man vil være to om en skolehest.

På Husby Efterskole har vi et naturligt hestehold, det vil sige at hestene går ude hele året med adgang til læskure og naturligt læ. Hestene skal derfor om vinteren have fuld pels. De går ikke med dækken, med mindre det er anbefalet af dyrlægen.

I Bakkely er der striglerum og opvarmet sadelrum, toilet og rytterstue. Bakkely ligger ved siden af skolen og hestefolden. Det er således muligt at passe, ride på og hygge om hestene i den almindelige skolehverdag.

Eleverne skal være med til passe hestene og deles om morgen- og aftenfodring.
I weekends hjælper man også med at passe hestene.
Eleverne bliver tilbudt rideundervisning, både på bane og i naturen.
DI instruktør Lis Steffensen er underviser på islænderhesteprofilen.

Forventninger til elever på islænderhesteprofilen:

Deltagelse på islænderhesteprofilen kræver en stor og positiv arbejdsindsats. Uanset om man selv ejer eller låner en hest, skal holdets elever i fællesskab deltage i fodring, vedligehold og rengøring omkring hestene og deres arealer. Arbejdet sker altid i samarbejde med skolens personale.

Ridetur i skoven med Husby Efterskole

Udgifter i forbindelse med at være på efterskole med Islandsk Hest:

På islænderhesteprofilen vil der i skoleåret 2017-2018 ud over skoleprisen blive opkrævet:
Egen hest: 200,- kr. pr. uge. (fra 1. sept. til sommerferie juni)
Lejet hest: 250,- kr. pr. uge.
Beløbet dækker følgende:
• Ophold
• Græs, hø eller wrap
• Sliksten og mineraler.
• Kraftfoder
• Ormetjek og behandling (forår)

Fra og med skoleåret 18/19 koster egen hest 225 kr pr uge og lejet hest 250 kr.

Hvis private heste kræver specialfoder, skal man selv afholde udgifterne hertil - der gives IKKE refusion i forhold til uge-prisen.

Har du lyst til at opleve en efterskole med islandske heste i hverdagen, så skynd dig at kontakte skolen og sikre dig en plads – eller bare høre nærmere om vores tilbud.

KONTRAKT

Se / download kontraktformularen

Lis Steffensen er underviser på Islænderhesteprofilen på Husby Efterskole og er uddannet B-instruktør under Dansk Islandshesteforening og handicap rideinstruktør fra Dansk Rideforbund. Lis er også faglært landmand og håndarbejdslærer, uddannet fra Skals Håndarbejdsseminarum.

For at kunne undervise andre skal man også selv undervises af dygtige instruktører. Derfor deltager Lis jævnligt på ridekurser og seminarer, for at dygtiggøre sig indenfor islandshesteridning .

Lis har redet og arbejdet med heste det meste af sit liv, og de seneste 20 år på islandske heste. Hun bor på en gård og ejer 6 islandske heste, som hun selv tilridder, træner og konkurrerer på.
Lis har samarbejdet med Odin teatret i Holstebro og har været med i forestillinger med heste.
Lis har af flere gange besøgt Island, for at ride på de islandske heste i deres fantastiske hjemland.
Lis er en meget aktiv rytter og deltager gerne i konkurrencer. Ofte i disciplinen ALRID, som er en slags military for islandske heste. Lis blev kåret som Årets Alridsrytter 2014 af Dansk Islandshestforening.

Lise : "Lis er et meget tålmodigt menneske. Hun er utrolig god til at lære fra sig. Hun er en allover ridelærer og jeg synes det er mega fedt at vi ikke bare laver baneridnig. På hestelinien har vi opbygget et forhold til vores hest. På Husby Efterskole lærer man at der kun er én vej, og det er fremad."

Cathrine: " Jeg har elsket vores lange rideture i skoven og vores sammenhold i Bakkely."

Islænderheste på Husby Efterskole

samarbejde med hesten på Husby Efterskole