Efterskole med jagttegn

Som elev på Husby Efterskole får du mulighed for at tage jagttegn som valgfag i løbet af skoleåret.

Vi har også et profilfag, som hedder "jagt" - her lærer man at gå på jagt og meget andet, se mere her.

Vil du gerne tage jagttegn hos os, er det ikke noget krav at du også har valgt jagtprofilen, ligesom du som jagtprofilelev ikke SKAL være tilmeldt jagttegnsundervisningen, disse fag foregår altså uafthængigt af hinanden.

Tag jagttegn mens du er elev på Husby Efterskole.

For at gå på jagt i Danmark skal man have et jagttegn.

Kravene til dette er, at man foruden at være fyldt 16 år når man går til prøve, skal bestå både en jagtprøve og en skydeprøve med haglgevær.

Man kan få lov at aflægge jagtprøve, når man har deltaget i et obligatorisk jagttegnskursus, som er foretaget af en af Naturstyrelsen godkendt jagtkursuslærer.

Når du har bestået jagtprøven, bliver du registreret i jagttegnsregisteret.

Skolen lærer Kristian Hauskov er netop én af disse godkendte undervisere, og han guider eleverne sikkert gennem jagttegnets teori og praksis i vinterens løb, hvorefter man om foråret kan gå til prøve.

Selve det at bestå en sådan prøve er temmelig krævende, heldigvis har man mulighed for at gå op flere gange.

Vil du gerne vide mere generelt om jagttegn, kan du prøve denne hjemmeside http://www.jagtproeven.dk/, her kan man også købe teoribogen man skal bruge dertil, hvis man gerne vil smuglæse.

Beliggenhed:

Jagtundervisningen foregår i vores skønne omgivelser i den storslåede Vestjyske natur.

HER KAN DU LÆSE ARTIKEL OM JAGTLINJEN OG SKOLEN

Som elev på Husby Efterskole kommer du også med på vores 3 udlandsrejser.

Du kommer til at bo med 10 andre drenge og piger og får venner for livet.

Se flere billeder fra jagt her.

Kristian Hauskov

Underviser på Jagtprofilen.

Kristian er selv en ihærdig jæger som bruger en del af sin fritid på jagt og naturture.

Igennem mange år har han været lærer på jagttegnskursus.

For Kristian er jagt ikke bare teori, men også en praksis som omfatter revirpleje og behandling og tilberedning af dyrerne.

Kristian driver firmaet "Hauskov Natur og Friluft" og her kan man komme med Kristian på bla. MTB ture i f.eks Klosterheden.

Kristian er også  MTB instruktør, klatreinstruktør.

Kristian er uddannet folkeskolelærer fra Nr Nissum seminarium, og har derudover en baggrund som elektriker.

Jens LNN:

" Det sjove ved jagt er at vi lærer om hvilke dyr man må jage og hvilke jagt former som findes."

"Det er spændende at få praktiske udfordringer så som pelsning, trofæ-behandling  og naturoplevelser.

Man får nogle rigtig gode venner."

Jagtlinje på Husby Efterskole