Vær en del af Husby Efterskoles band

Fordyb dig i musikken

For dig der elsker at spille musik

eller har lyst til at lære det

Musikefterskole

Musik på Husby er for dig, som kan lide at spille på et instrument, eller som har fået lyst til at lære det. Det er også for dig, som synes, det kunne være sjovt at spille med skolens band.

Husby Efterskole er ikke en rendyrket musikefterskole, vi har også mange andre fag. 

Men vi er en efterskole med et herligt musikmiljø.

Du har mulighed for at dyrke din interesse for musik sammen med andre på Husby Efterskole. Vi har som regel nogle elever, som har været vant til at spille et instrument, før de kom hos os på forskellige niveauer. Det kan være sang, klaver, trommer, guitar eller bas. Det er også sket at vi har haft elever som har haft fløjte eller sågar trompeten med på efterskole.

På Husby Efterskole kan du blive en del af et musikmiljø. 

Vi råder over et fantastisk øvelokale og et lydstudio.

Læs også mere om de 3 udlandsrejser du kommer på i løbet af året og hvordan vi bor sammen på Husby Efterskole.

Husby Efterskoles BANDPROFIL

Gå på en efterskole med musik som linjefag. Fordyb dig i musikkens mange discipliner og genrer, og vær en del af fællesskabet omkring et band, mens du er på efterskole.

Du skal vælge Bandprofilen på Husby Efterskole, hvis du elsker at spille eller har lyst til at lære det.

Måske er du allerede dygtig til at spille, måske har du aldrig spillet et instrument. Det kan også være, du mest lytter til musik, men drømmer om at spille et instrument selv. Uanset havd, så kan du finde en plads her på Husby Efterskoles Bandprofil. 

De eneste forventninger til dig, der starter i bandet er, at du elsker musik, og at du positiv og engageret vil møde op i øvelokalet. Så vil du få en fantastisk oplevelse med resten af bandet!

Book et besøg på Husby Efterskole

Bliv bedre til at spille på dit instrument, eller lær at spille på et instrument fra bunden.

Du vil lære flere instrumenter at kende - primært de mest almindelige instrumenter indenfor rock og pop-genrerne.  Hovedformålet på Bandprofiilen er at være med i et band. Vi skal lære at lytte til hinanden når vi spiller, vi skal arbejde med instrumenternes forskellige roller, vi skal vælge sange, vi skal lære om dynamik i musikken, performance og meget andet.

Hvis du gerne vil lære mere om Husby efterskole skal du også være velkommen til at booke et besøg, eller besøge os på efterskolernes dag eller efterskolernes aften.

 Se billeder af band på Husby Efterskole her.

band på Husby Efterskole

 

 

 

Band:

Vi danner et band! Timerne i øvelokalet vil foregå på nogenlunde samme måde, som bands arbejder ude i den professionelle musikbranche; vi skal vælge materiale (vores favorit-sange), vi skal prøve at skrive sange selv, og så skal vi øve os! Vi skal lære at aflytte numre for derefter at give musikken vores egen egen lyd. Vi skal arbejde med dynamikken i bandet: Hvornår spiller man højt og energisk? Og hvornår spiller man stille og blødt? Og så vi skal bygge en sætliste op, som vi sidst på året vil indspille i studiet og tage på turné med.

 Bandprofil - Foreste sangere i koret

Instrument:

Du kan måske et instrument i forvejen,  så skal vi nørde med det. Det kan også være, du aldrig har spillet før, men godt kunne tænke dig at lære det. Vi starter fra dit udgangspunkt – begynder eller øvet - og så bygger vi videre på det, du kan. Du vil få soloundervisning en gang om ugen, og så skal du øve selv ved siden af. Vi vil både arbejde med de sange, vi spiller i bandet, men også sange du helt selv vælger. Er du sanger, er din stemme dit hovedinstrument, kan du få soloundervisning i sang.

Band på Husby Efterskole

Indspilning.

På Husby Efterskole har vi lokaler, som er bygget præcis med det formål at spille musik. Huset er bygget med separate og lydisolerede øvestudier, stort velindrettet øvelokale og et indspilningsstudie med kanalplots ud i de enkelte lokaler. Studiet er en kombination af analog og digital, hvor en 48 kanalers mixerpult udgør hjertet. Her skal vi indspille den musik vi har øvet op - både for at få et minde med hjem fra året i øvelokalet, men ikke mindst for at lære, hvordan man indspiller musik i større studier. Efter et kursus i brug af studiet, vil du også kunne indspille din egen musik, som du måske laver ved siden af skolens officielle band.

 Bandprofil - Mixerpult - Husby Efterskole

Workshops med professionelle musikere:

I årets løb vil vi ca. få besøg af 3 professinelle bands, som vil spille koncert for alle skolens elever. I den forbindelse, vil vi, så vidt det er muligt, invitere orkestrene til at lave en workshop sammen med os. Vi skal måske arbejde med sangskrivning, med performance eller gode tips og råd til at få succes i musikbranchen. Til koncerten om aftenen, vil vi som regel lave en aftale om at spille en opvarmnings-koncert, inde de professionelle går på.

 Bandprofil - Workshop med professionelle musikere

 

Turné:

Det er langt sjovere at stå i et øvelokale, når man øver frem mod at spille koncerter. Derfor skal vi sidst på året ud og spille for andre. Vi skal bl.a. spille på en festival sammen med andre efterskoler, men vi vil også lave en mini-turné for andre, som vil høre os. Fokusområder vil være performance, sætlister, sceneoptræden og andre ting, som knytter sig til det at spille koncerter. Vi vil også komme omkring alle de praktiske udfordringer ved at lave en turné; booking, planlægning, grej, transport osv.

At stå på en scene foran et publikum, kan være en grænseoverskridende oplevelse, men det arbejder vi seriøst med, og så er det den mest fantastiske følelse, når man ser publikum feste til vores musik.

Bandprofil - Tourne billede

Det, at være på landevejen, er virkelig noget, som skaber sammenhold i et band!

 

 

Martin

Musiklærer på Husby Efterskole. Martin er uddannet på Århus Universitet i musik og historie. 

 Martins store musikinteresse, mener han, stammer fra alle de sanglege, han legede som barn, og den dag i dag spiller han stadig rigtig meget musik.

Martin har sit eget band, han arbejder desuden hos ROSA og har derfor mange kontakter i det danske musikmiljø.

Det er også Martins fortjeneste, at vi får mange dygtige professionelle musikere ud og optræde i årets løb.

Martin er desuden utrolig glad for friskfangede laks, som han gerne selv jager i Norge og Irland.

Caroline 16/18

Jeg har lært meget af Martin. Det er fedt at der er en bandlinje, hvor man møder andre, som også godt kan lide at spille musik og komme ud og spille koncerter.

Anders 17/18 

Vi har haft et godt band med en god stemning for at spille musik sammen - Vi brænder alle for musik. Jeg startede med at spille guitar da jeg kom her, fordi en af mine venner synes, jeg skulle prøve det, jeg har lært meget på et år, og har tænkt mig at blive ved med at spille musik.

Tilmelding
Kontakt os
Book et besøg